Počinje jedanaesta Smederevska liga u streljaštvu

SMEDEREVO, 1. novembar 2018 – Ovog petka počinje jedanaesta Smederevska liga u streljaštvu. Liga je specifična po tome što u istoj konkurenciji okuplja mlade talente, legende sportskog streljaštva i rekreativce koji se takmiče serijskom vazdušnom puškom.

Liga i u novoj sezoni 2018/2019. otvara svoja vrata svim zainteresovanim pojedincima i ekipama, bilo da su iz Smedereva ili kog drugog mesta. Svakom strelcu biće obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening. Učešće podrazumeva nastup u svih sedam kola lige sa profesionalnim sudijama i kompletnom organizacijom. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u sredstvima javnog informisanja. U sklopu lige je i završno veče sa proglašenjem pobednika, a organizator obezbeđuje pehare i diplome za najbolje tri ekipe, kao i za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji.

Inače, najuspešniji takmičar je Novica Petrović koji je ukupni pobednik svih 10 dosadašnjih liga, a na sedam održanih kup takmičenja ima 5 pobeda. Ekipno u muškoj konkurenciji najviše titula ima tim „Kore Mig“ – tri, „Juteks“ i „Želvoz“ po dve. Kod dama najtrofejnija je Milena Kitić sa 4 uzastopne titule od početka lige 2009. pa do 2012. Kitićeva ima i dve titule sa Smederevskog kupa, kao i Marija Aničić. Najbolja ženska ekipa je „New Press“ sa tri titule i Policijska uprava sa dve. U pojedinačnoj konkurenciji 2013. i 2014. u konkurenciji seniorki obeležile su osvajanjem lige najmlađe učesnice Anđelina Simović i Jelena Rajković, obe članice SD „Smederevo“, a 2016. i 2017. Smederevski kup su osvojile juniorke iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“ Nevena Zečević i Mladena Ristić. Rekord lige je 193 kruga, koji je postavio Novica Petrović u petom kolu sedme Smederevske lige. Kod seniorki Mladena Ristić je u poslednjem kolu desete lige ubila 189 krugova. Pored pomenutih Novice Petrovića i Marije Aničić, svih deset dosadašnjih liga sa velikim uspehom pucali su još i Borivoje Provčin i Dragan Florić.

Ligu organizuju Streljačka družina „Smederevo“ i Streljački klub „Heroj Srba“, pod patronatom Streljačkog saveza Smedereva.

Detaljne informacije o Ligi mogu se dobiti na strelištu u Sportskoj hali Smederevo ili na fejsbuk stranici Streljačke družine Smederevo.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!