Lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije

SMEDEREVO, 29. oktobar 2018 – Gornjom definicijom pojma korupcije počinje obiman dokument, od nekih 130 stranica, koji je sačinila Radna grupa za izradu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije na teritoriji grada Smedereva 2019-2021, a koji je od danas do 2. novembra na javnoj raspravi.

Naime, Akcioni plan za pregovaranje Srbije o članstvu u Evropskoj uniji za Poglavlјe 23, usvojen zaklјučkom Vlade Republike Srbije 27. aprila 2016. godine, između ostalog propisuje obavezu lokalnih samouprava da usvoje i primene lokalne akcione planove za borbu protiv korupcije. Ovi planovi predstavlјaju dokumente u kojima se identifikuju nadležnosti, oblasti, ali i rizični procesi i procedure za nastanak različitih oblika korupcije, a njima se i predlažu načini za upravlјanje ovim rizicima, odnosno načini za njihovo otklanjanje.

Svi zainteresovani mogu, kako je rečeno, mogu da pogledaju nacrt Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije  do 2. novembra 2018. godine, do 12 sati, a stručno – tehnički komentari i sugestije mogu se dostaviti, na mejlove:

sulic.djulijeta@smederevo.org.rs i/ili bojan.milutinov@smederevo.org.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!