Planinari „Čelika“ – od Avale do Gradca

SMEDEREVO, 22. oktobar 2018 – U organizaciji PSK “Avala” Beograd, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, a povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu, u subotu je održan Kup Avale u planinarskoj orijentaciji. Takmičenje je bodovano za ligu Srbije u planinarskoj orijentaciji.

PSK “Čelik” je na ovom takmičenju je učestvovao sa sedam ekipa: dve u juniorskoj, dve u seniorskoj i tri u veteranskoj kategoriji i osvojio tri prva, dva druga i dva četvrta mesta. Pobedom muške seniorske ekipe, treće u nizu u prethodne tri godine, koja je nastupila u sastavu: Dragan Pavlović, Željko Ćorić i Saša Nikolić, klub je osvojio veliki prelazni pehar Avale u trajno vlasništvo. Ovo je, u istoriji ovog takmičenja, treći put da prelazni pehar postaje vlasništvo „Čelika“ koji krasi vitrine kluba, u prostorijama u Karađorđevoj ulici 43, pa ih mogu videti i svi zainteresovani Smederevci. Pobede su ostvarile i ekipe veterana u muškoj i ženskoj kategoriji. Noćno takmičenje je održano na padinama Avale sa startom i ciljem u planinarskom domu Čerapićev brest, po oblačnom i pomalo kišovitom vremenu, na, stazi sa šest kontrolnih tačaka za juniore do 10 za seniore i dužinama staze od 5 do10 km. Pošto je ovo bilo i redovno kolo lige, plasmanima i osvojenim bodovima, „Čelik“ je izbio na prvo mesto u konkurenciji 15 klubova koji se bave ovim sportom.

U organizaciji Orijentiring kluba Soko Beograd, ovog vikenda je nastavljen i završen četvorodnevni kamp orijentiringa namenjen mladim sportistima uzrasta 12-18 godina.  Na kampu je učestvovalo 5 mladih takmičara PSK ‘’Čelik’’.

Čelik je u saradnji sa planinarskim klubom “Povlen” iz Valjeva, organizovao samostalnu akciju “Klisura reke Gradac”. U akciji je učestvovalo 25 članova kluba koji su bili u prilici da vide deo lepote zapadne Srbije. Ova planinarska akcija iskorišćena je i za posetu manastiru Ćelije.

Pripremio Branko Grujić. Fotografije iz kolekcije članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!