HBIS: Poslednji ciklus ovogodišnjih međunarodnih obuka

SMEDEREVO, 19. oktobar 2018 – Kompanija HBIS Group Serbia saopštila je da je danas zvanično otvoren osmi, poslednji ovogodišnji, ciklus međunarodnih obuka pod pokroviteljstvom Ministаrstva za trgovinu Narodne Republike Kine. Organizatori ovih obuka su Agencija za međunarodne poslovne zvaničnike (AIBO) i HBIS Group.

Ceremoniji otvaranja, pored predstavnika ambasade NR Kine u Srbiji, agencije AIBO i predstavnika HBIS Group Serbia, prisustvovao je i Branimir Stojanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Vlade Republike Srbije.

„Republika Srbija i NR Kina su uspostavile sveobuhvatnu stratešku saradnju, a to potvrđuje i podatak da je Kina najveći tgovinski partner naše zemlje u Aziji. Srbija dobro razume strateški značaj inicijative „Jedan pojas, jedan put“ i tu vidi šansu za svoj dalji ekonomski napredak. Kupovinom smederevske Železare, saradnja dve zemlje je na ekonomskom planu podignuta na još viši nivo. To je otvorilo vrata i za buduće kineske investicije”, rekao je Stojanović.

Tang Sjaodong (Tang Xiaodong), savetnik za ekonomske i trgovinske poslove Ambasade NR Kine u Srbiji je prisutne upoznao sa dosadašnjim rezultatima obuka. U protekle dve godine organizovano je 16 obuka za više od 2500 zaposlenih u HBIS Group Serbia. Te obuke su značajno podigle nivo znanja, poboljšale sistem menadžerskog upravljanja i unapredile radne kapacitete. Zbog toga će se, prema njegovim rečima, sa obukama nastaviti i u narednoj godini.

Vang Vende (Wang Wende), zamenik direktora HBIS Group Tangsteel je izrazio zahvalnost na podršci koju ova fabrika ima i istakao da zahvaljujući njoj, svi koji ovde rade imaju veću motivaciju. „Cilj je da u narednih 3 do 5 godina HBIS Group Serbia postane jedna od najboljih fabrika za proizvodnju gvožđa i čelika u ovom delu Evrope. Ciklus obuka koji danas počinje, na neki način ide u prilog toj ideji, jer pokazuje da imamo želju za stalnim napretkom“ rekao je Vang.

Anđelka Pejović, predstavnica zaposlenih u HBIS Serbia zahvalila je na iskustvu stečenom tokom ovih obuka održanih u Kini, koje joj je donelo puno novog znanja. „Ubeđena sam da će ono što smo svi mi naučili na obukama doprineti boljem radu i napretku naše fabrike“, istakla je ona.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!