Veljku Zlato, Petru bronza na startu sezone

NOVI SAD/SMEDEREVO, 16 oktobar 2018 – Strelci „Smedereva“ uspešno su startovali u novoj sezoni vazdušnim oružjem u A programu, na prvom kolu Kupa Srbije, održanom u Novom Sadu. Velјko Ilić je bio najbolјi junior u disciplini puškom, a Petar Adamović je osvojio bronzanu medalјu u kategoriji juniora pištolјem. Odličan rezultat i visok plasman zabeležiča je i Natalija Tasić u kategoriji juniorki puškom.

Velјko Ilić se, sa rezultatom od 618,4 kruga, okitio zlatnom medalјom u kategoriji juniora vazdušnom puškom. Drugo mesto sa 614,5 krugova zauzeo je Bogdan Jovanović iz Strelјačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca, a bronzanu Dimitrije Gaćeša iz SK „Mladost“ iz Inđije sa 614,2 kruga. Preostala dva smederevska strelca, Nemanja Adamović sa 600,4 kruga i Nemanja Živojinović sa 598 krugova,  plasirali su se na 15. i 17. mesto u konkurenciji 26 juniora. Ekipno su bili peti, a rangirano je osam klubova.

Drugu medalјu za „Smederevo“ osvojio je Petar Adamović, u kategoriji juniora pištolјem, bronzanu sa 552 kruga. Srebrnu i zlatnu medalјu osvojili su strelci SK „Kolubara“ iz Lazarevca: Stefan Todorović sa 554 kruga i Vukašin Lazić sa 558 krugova. U ovoj kategoriji Smederevac Dušan Bojić, bio je sedmi sa 540 krugova, a nastupilo je ukupno 18 strelaca.

Dobar rezultat i visok plasman u jakoj konkurenciji zabeležila je i Natalija Tasić vazdušnom puškom u kategoriji juniorki. Sa 617,9 krugova bila je osma. Zlatnu medalјu osvojila je Marija Kolarević iz SK „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa 622 kruga, srebrnu Anja Knežević iz SK „Novi Beograd Ušće“ sa 621,3 kruga, bronzanu Teodora Vukojević iz Kragujevca sa 620,9 krugova… Nastupilo je ukupno 37 juniorki.

„Smederevo“ je imalo strelce i u konkurenciji juniorki pištolјem, gde su boje kluba branile mlade takmičarke. Katarina Milovanović zauzela je 11. mesto sa 552 kruga, a deset pozicija iza nje bila je Teodora Čakarević sa 522 kruga. Ukupno je nastupilo 24 juniorke u ovoj disciplini.

Sezona se nastavlјa na domaćim takmičenjima i međunarodnim turnirima. Velјko Ilić već ove nedelјe putuje u Finsku sa reprezentacijom  Srbije na prestižno takmičenje Finale Lige mladih Evrope. Poslednjeg vikenda u oktobru na strelištu u Smederevu biće drugo Prvenstvo Srbije u kome učestvuju mešoviti parovi, a dve nedelјe kasnije na istom mestu je drugo kolo Kupa Srbije. Dušan Bojić će prvi put učestvovati kao član reprezentacije Srbije na 24. Međunarodnom takmičenju Olimpijskih nada, vazdušnim oružjem u Slovačkoj, koje će biti održano od 16. do 18. novembra. U isto vreme strelci iz nacionalnog programa još jednom će se okupiti na smederevskom strelištu na turniru u spomen jednom  od najbolјih smederevskih strelaca Želiboru Mladenoviću Želetu. Za kraj novembra planiran je četvrti omladinski Valter kup, koji će ove godine imati učesnike iz petnaest zemalјa.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!