„Nadrealističnih pet“ u sredu u Smederevu

SMEDEREVO, 16. oktobar 2018 – . U okviru Međunarodnog festivala poezije „Smederevska pesnička jesen“, a u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo, u sredu, 17. oktobra, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu biće održan koncert poljskog kvinteta „Nadrealističnih pet“.

Ansambl čine Maria Mahovska (violina), Bartolomiej Vezner (klavir), Artur Rozmislovič (viola), Magdalena Bojanovi (violončelo) i Mihal Šalah (violina). Kao gost na koncertu nastupiće mladi violončelista Vuk Ovaskainen, laureat nagrade ArtLink kao najperspektivniji mladi umetnik za 2017. godinu.

Članovi ovog klavirskog kvinteta nastupaju kao solisti i kamerni muzičari na brojnim koncertima i festivalima i nagrađeni su na mnogim prestižnim muzičkim takmičenjima. U svom repertoaru fokusiraju se posebno na savremenu muziku i promovisanje kreativnog izraza poljskih kompozitora.

Koncerte ovog ansambla u Srbiji, u organizaciji Ambasade Poljske, ArtLinka i Srpske asocijacije festivala, podržalo je Ministarstvo kulture Republike Poljske. Kvintet će održati koncerte savremene poljske klasične muzike u Smederevu, Raškoj, Beogradu i Novom Sadu.

Ulaz na program koji počinje u 19 sati je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!