Trofej Fruške Gore i Jastrebački marš

SMEDEREVO, 15. oktobar 2018 – Tokom vikenda je održano takmičenje u orijentiringu “Trofej Fruške Gore 2018“, na terenima u okolini Iriškog Venca, a u organizaciji Orijentiring kluba Novi Sad. To je bilo 15. kolo orijentiring lige Srbije u kombinaciji, poslednje za ovu takmičarsku sezonu.

Učestvovala su 124 orijentirca iz 15 klubova, a PSK “Čelik“ je nastupio sa 7 takmičara, koji su se, svi do jednog u svojim kategorijama, našli na pobedničkom postolju. Zlatne medalje u svojim disciplinama osvojili su Biljana Aranđelović, Dragan Pavlović i Branko Grujić, srebrne – Sofija Nikolić, Nemanja Vasiljević i Milan Mijailović, dok je bronzano odličje osvojio Saša Nikolić. Ovo je bio jedan od najuspešniji nastupa kluba na takmičenjima u ovoj sezoni.

Nakon konačnih rezultata u ligi klubova koje će saopštiti Orijentiring savez Srbije, očekuje se da “Čelik’, zauzme četvrto mesto u Srbiji u konkurenciji 19 klubova, dok u pojedinačnoj konkurenciji Smederevci imaju tri pobednika u svojim kategorijama.

U subotu je bio i 57. Jastrebački marš u organizaciji PSK Kruševac. Na maršu je bilo oko 570 učesnika iz 26 društava-klubova, među njima i 31 planinar „Čelika“. Akcija je otvorena ispred hotela “Šator“, nakon čega se kolona, planinskim putevima i stazama, uputila ka Malom Letovištu 809 mnv, preko njega ka Crnom Vrhu 1040 mnv, na koji se izlazi nakon dva i po sata pešačenja. Preko Velikog Letovišta 1094 mnv, stiže se do Bele Stene 1256 mnv, za 90 minuta pešačenja od Crnog vrha.

Tekst Branko Grujić, fotografije iz kolekcije članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!