Kineski spektakl u Smederevu

SMEDEREVO, 15. oktobar 2018 – Umetnički ansambl kineske provincije Henan nastupiće u četvrtak 25. oktobra u Smederevu, objavio je danas smederevski Centar za kulturu.

Kineski ansambl čine dve profesionalne trupe; pesama i igara provincije Henan i Džongjue Šaolin Zen -borilačka akrobatska trupa.

Džongjue Šaolin Zen borilačka akrobatska trupa osnovana je 1998. Od dana osnivanja, trupa je oko 30. 000 puta demonstrirala šaolinski kung fu u različitim mestima i zemljama.  Veliki broj javnih ličnosti gledao je performanse trupe, a među njima su Vladimir Putin, predsednik Rusije, kao i Angela Merkel, premijer Nemačke.

Umetnička trupa pesama i igara provincije Henan je najznačajnija državna kulturna grupa Henan provincije. Njene produkcije osvajale su nagrade na državnom nivou, a grupa je gostovala u mnogim zemljama.

U okviru bogatog programa, kroz  igračke, pevačke, plesne tačke, elemente sečuanske i ju opere, kao i uz melodije odsvirane na tradicionalnim kineskim istrumentima publici će biti omogućeno da oseti duh kineskog folklora i kulturnog nasleđa u njegovoj autentičnosti. Henan je i rodno mesto Tai či veštine.

Pred publikom u Smederevu nastupiće i Vang Kuanžen, poznata umetnica Ju opere koja uživa veliku reputaciju u Republici Kini. Njen čist glas i živopisna izvođenja daju operi nezaboravan šarm.

Nesvakidašnje iskustvo posetiocima će ponuditi tačke tokom koje će biti demonstrirani šaolinski kolektivni, akrobatski, ratnički i imitacioni boks i predstavljene veštine šaolinskog kung fua. Tokom spektakularnog programa biće upriličen i prikaz šaolinskog naoružanja koje se koristilo u borilačkoj veštini Vušu.

Organizator gostovanja Umetničkog ansambla kineske provincije Henan je Društvo prijatelja opere Madlenianum iz Beograda, u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo.

Nastup dve trupe u Velikoj dvorani Centra za kulturu, u četvrtak 25. oktobra u Smederevu , počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 500 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!