Site icon podunavlje.info

Lovna sezona počinje 21. oktobra, u nedelju za počasne

SMEDEREVO, 13. oktobar 2018 – Lovačko udruženje Smederevo organizuje u nedelju lov za počasne članove i goste Udruženja, kao najavu glavne sezone koja počinje 21. oktobra. Lovi se fazan i zec.

Tradicionalno, nedelju dana pre početka glavne lovne sezone, Lovačko udruženje Smederevo organizuje lov za starije lovce, počasne članove, goste udruženja, članove uprave  i sponzore, potvrdio je za Podunavlje.info Zoran Gubin, upravnik lovišta Ralja.

„Okupljanje je u prostorijama Lovačkog udruženja Smederevo u 7 sati, doručkuje se i ide na teren od 7 i 30. Lovci, njih oko 60, biće raspoređeni u tri grupe, uglavnom u lakšim, ravničarskim delovima lovišta. Lovi se fazan i zec, od 8 do 12 sati. Posle toga je okupljanje u Lovačkom domu, normalno, uz srneći gulaš, roštilj i tamburaše iz Pančeva.“

Glavna lovna sezona za oko 250 članova Lovačkog udruženja Smederevo, rekosmo, počinje 21. oktobra. Grad Smederevo ima tri lovačka udruženja – Smederevo, Šumadija i Pomoravlje, toliko i lovišta. Lovačko udruženje Smederevo gazduje lovištem koje se prostire na oko 19.000 hektara.

Exit mobile version