Nema više “A gde je pečat?”

SMEDEREVO, 6. oktobar 2018 – Grad Smederevo obavestio je privredne subjekte da su od 1. oktobra sva pisana akta važeća i bez upotrebe pečata, a da suprotno postupanje predstavlja povredu zakonskih propisa.

Kako je saopšteno, odredbom člana 25. stav 3 Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima („Sl. glasnik RS“, br. 44/2018 od 08.06.2018.) propisano je da se privrednom društvu ne može posebnim propisom uvesti obaveza upotrebe pečata u poslovnim pismima i drugim dokumentima društva. Postupanje suprotno navedenoj odredbi predstavlja povredu pozitivnih propisa Republike Srbije.

Od 1. oktobra 2018. godine sva pisana akta (zahtevi, dopisi, ugovori i ostala dokumenta) koja dostavljaju privredna društva, odnosno preduzetnici su važeća i validna iako nisu overena pečatom  tog privrednog društva, odnosno preduzetnika, navodi se u ovom obaveštenju i dodaje da prilikom prijema pošiljki nemaju  obavezu da stave otisak pečata kao dokaz o uručenju pošiljke.

Takođe je saopšteno da će Vlada Republike Srbije direktno prikupljati povratne informacije od privrednika u slučaju da im se u bilo kom postupku pred bilo kojim organom zatraži pečat na e-mail adresu: ukidanje.pecata@gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!