Site icon podunavlje.info

Dečja nedelja u smederevskoj Narodnoj biblioteci

SMEDEREVO, 5. oktobar 2018 – U sklopu Programa Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke Smederevo,  održano je ove nedelje nekoliko radionica na temu „Drugi i drugačiji“ sa decom uzrasta od četiri godine i mališanima Predškolske ustanove „Naša Radost“, kao i sa učenicima drugog i trećeg razreda OŠ „Dr Jovan Cvijić“.

Sve je to bilo u sklopu Dečje nedelje, manifestacije koja se godinama unazad obeležava kako u svetu tako i kod nas. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, donelo je Program Dečje nedelje za 2018. godinu, koja se odvijala pod motom: „Moje je pravo da živim srećno-za odrastanje bez nasilja“.

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke predstavljena je i knjiga bajki „Carstvo Vilinskog srca“, zavičajne autorke Aleksandre Ljubisavljević, profesorke srpskog jezika i književnosti u Tekstilno-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi „Despot Đurađ“ u Smederevu,  a u programu su učestvovali i srednjoškolci, glumci Omladinskog amaterskog pozorišta „Despot Đurađ Smederevac“, Nikoleta Teofilović i Uroš Stojković.

Bajkovito veče uveličale su melodijama na klaviru i flauti „Duo Dame“, Maja Stanimirović i Daniela Milošević. Pored gostiju, učesnika u samoj večeri, Dečje odeljenje ispunila je divna publika, mnogo dece, što je ovo veče učinilo još lepšim i uspešnijim.

Exit mobile version