Prekid štrajka prosvetara, za sada

SMEDEREVO, 5. oktobar 2018 – U Granskom sindikatu prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost portalu Podunavlje.info je potvrđeno da je, na  sinoć održanom sastanku, doneta odluka da se “štrajk prekida za sada”.

“Sve škole danas pišu obaveštenja đacima i od ponedeljka nastava se odvija u trajanju od 45 minuta po času”, saopšteno nam je danas iz Nezavisnosti.

Podsećamo, u četvrtak je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održan sastanak, kojem su prisustvovali Mladen Šarčević, ministar prosvete, Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Jelena Tanasković, državni sekretar ministarstva finansija i predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete.

Ministarstvo prosvete je nakon jučerašnjeg sastanka Vlade Republike Srbije saopštilo da je „Vlada Republike Srbije potvrdila dogovor između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika u vezi sa reformom platnog sistema u tom sektoru čime će se zaposleni u prosveti izjednačiti sa ostalim korisnicima republičkog budžeta, za kojima su godinama zaostajali“.

Predsedništvo Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije je nakon toga održalo sastanak i predložilo da Glavni odbor Unije u najkraćem roku donese odgovorajuću odluku u vezi sa daljim koracima.

Hoće li sindikati zamrznuti štrajk od narednog ponedeljka do 15. novembra, do kada bi prema najavama trebalo da se nastave razgovori sa poslodavcem, i kada očekuju da će biti poznata cena rada i koeficijenti za sve zaposlene, biće saopšteno tokom dana.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!