Od ove srede počinje deratizacija u Smederevu

SMEDEREVSKA PALANKA, 2. oktobar 2018 – Grad Smederevo je zaključio ugovor o izvođenju sistematske deratizacije sa grupom ponuđača koju čine Zavod za DDD ,,Eko-Sanˮ iz Zemuna i ,,Sani Eko Vita“ doo iz Lazarevca sa ciljem suzbijanja štetnih glodara na teritoriji gradskog i seoskog područja Smedereva.

Već od ove srede stručne ekipe počeće sa izvođenjem sistematske deratizacije, a planirano je da akcija traje najkasnije do 31. oktobra, u zavisnosti od vremenskih prilika i stanja brojnosti glodara na terenu.

Akcijom će biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostiteljski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlje deponije, zelene pijace, groblja, priobalje Dunava, Tvrđava.

Na zvaničnom sajtu Grada Smedereva, gde je ova informacija objavljena, napominju da je sistematska deratizacija u organizaciji Gradske uprave Grada Smedereva za fizička lica, preduzetnike i pravna lica potpuno besplatna i da ne treba plaćati izvršenu uslugu.

Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvoljen za upotrebu. Ipak, neophodno je onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama, mada će svi preparati biti postavljeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!