Uspeh mladih strelaca Smedereva u novoj disciplini

SMEDEREVO, 1. oktobar 2018 – Mladi strelci „Smedereva“ osvojili su dva treća mesta ekipno na prvom državnom prvenstvu u novoj disciplini trostav vazdušnom puškom.

Smederevski strelci tako su nastavili sa dobrim rezultatima i u novim disciplinima koje su od ove godine na programu Streljačkog saveza Srbije. Na prvo državno prvenstvo u novoj disciplini, u trostavu vazdušnom puškom (3 puta 20 dijabola) za mlađe kategorije, Streljačka družina „Smederevo“ izvela je na vatrenu liniju po četvoro svojih mladih strelaca. Do ekipnih medalja za treće mesto, na takmičenju koje je održano u prošlog vikenda u Novom Sadu, vodili su najiskusniji među njima: Natalija Tasić i Nemanja Živojinović.

U kategoriji kadetkinja prvo mesto osvojila je ekipa Streljačkog kluba „Crvena Zvezda“ iz Beograda sa 1.709 krugova, druge su bile kadetkinje Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa 1.680 krugova, a u smederevskoj ekipi, koja je zauzela treće mesto sa 1.656 krugova, pored Natalije Tasić bile su još i Natalija Jovanović i Anđela Radojičić. U pojedinačnom plasmanu sa 577 krugova Tasićeva je bila šesta, Jovanovićeva 21. sa 546 krugova, a odmah iza nje Radojičić sa 540 krugova. Takmičila se još i Ivona Bojić, koja je se sa 532 kruga plasirala na 24 mesto.

Ekipa SK „Mladost“ iz Inđije sa 1.729 krugova bila je najbolja u kategoriji mlađih juniora. Strelci domaćina, Streljačke družine „Novi Sad 1790“, zauzeli su drugo mesto sa 1.659 krugova, a ekipa iz Smedereva, u kojoj su sa Nemanjom Živojinovićem nastupali još i Lazar Subotić i debitant Petar Kostić, našla se na trećem mestu sa 1.642 kruga. Živojinović je pojedinačno bio osmi sa 574 kruga, Subotić 15. sa 564 kruga, Milan Marić, koji je nastupao samo pojedinačno 16. sa 534 kruga, koliko je imao i Kostić na 17. mestu, ali sa manjim brojem unutrašnjih centara.

Streljački savez Srbije nastoji da ovu disciplinu uvede u razvojni program, kako bi mladi strelci trostav mogli da treniraju tokom cele godine, a i da bi se prilagodili za period kada počinju da se takmiče u olimpijskom trostavu standardnom malokalibarskom puškom.

Strelci „Smedereva“ nastavljaju sa takmičenjima u oktobru na domaćoj i međunarodnoj sceni. Uskoro više informacija o tome.

Foto: Đorđe Janjić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!