Site icon podunavlje.info

Štrajk: Različiti podaci

SMEDEREVO, 1. oktobar 2018 – Reprezentativni sindikati u prosveti nastavili su danas štrajk, skraćenjem časova na 30 minuta, u većini smederevskih škola, saznaje Podunavlje.info.

Prema informacijama iz GSPRS Nezavisnost, u Smederevu sve škole (osnovne i srednje) podržavaju štrajk prosvetnih radnika, zvonjenjem na 30 minuta.

U Ekonomskoj školi i u OŠ „Branko Radičević“ se zvoni na 45 minuta, ali prosvetni radnici daju podršku štrajku tako što 15 minuta čuvaju decu u učionicama, kako navode, bezbednost dece je na prvom mestu.

Prema podacima Nezavisnosti, u štrajku je oko 1.000 zaposlenih.

Kako je portalu Podunavlje.info saopšteno u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije u Smederevu, u Gimnaziji Smederevo i u četiri osnovne škole danas se zvoni na 30 minuta.

U pitanju su škole u Vodnju i Radincu, kao i u gradske škole „Dimitrije Davidović“ i „Branislav Nušić“.

Prema podacima koje je portal Podunavlje.info dobio u Školskoj upravi Požarevac, za Braničevo i Podunavlje, od ukupno 94 ustanove, 17 je u štrajku, odnosno časovi su skraćeni na 30 minuta.

Od tog broja u Podunavskom okrugu je 13 škola u štrajku, a u Braničevu četiri. Preciznije, u Podunavskom okrugu, od ukupno 48 ustanova, osnovnih i srednjih škola, 13 je danas u štrajku.

Međutim, očigledno je da ovim podacima nisu obuhvaćene škole i prosvetni radnici, članovi reprezentativnih sindikata koji, na času od 45 minuta, obustavljaju rad 15 minuta, tako da je prava enigma koliko zaista zaposlenih u obrazovnim ustanovama danas štrajkuje.

Exit mobile version