Site icon podunavlje.info

Članovi „Čelika“ na Balkanijadi u planinarskoj orijentaciji

OHRID, 1. oktobar 2018 – U organizaciji planinarskog saveza Makedonije, na terenima Svetog Stefana pored Ohridskog jezera, u prelepom ambijentu, održano je treće prvenstvo Balkana u planinarskoj orijentaciji. Na takmičenju su učestvovale reprezentacije Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i domaćina Makedonije, u četiri predviđene kategorije: pionirskoj, juniorskoj, seniorskoj i veteranskoj. Učestvovalo je 22 ekipe sa 75 takmičara, među kojima je bilo i 6 ekipa iz Srbije sa ukupno 22 takmičara. U reprezentaciji Srbije bilo je i šest članova PSK “Čelik“ Smederevo.

Članovi “Čelika“ koji su nastupili za reprezentaciju Srbije su: Sofija Nikolić i Nemanja Vasilјević u pionirskoj ekipi, Saša Nikolić u seniorskoj i u veteranskoj Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić.

Ekipe su brojale od 3 do 5 članova, saglasno pravilniku za takmičenje. Sistem je takav da se vrednuje znanje, veština i brzina u pronalaženju kontrolnih tačaka. U svim tim disciplinama sakuplјaju se bodovi  za ekipe i reprezentaciju. Onaj ko sakupi najviše bodova osvaja titulu u kategoriji i doprinosi bodovnom saldu reprezentacije. Kada su sabrani svi rezultati i bodovi ekipe Srbije su osvojile četiri medalјe i po broju odličja bile su najbolјe na Balkanu. Zlatne su osvojili seniori i veterani, jedna srebrna pripala je pionirima i jedna bronzana  juniorima. Reprezentacija Makedonije je osvojila 3 medalјe (dve zlatne i jedna srebrna), Slovenije takođe 3 (dve srebrne i jedna bronzana) i Crna Gora jednu bronzanu medalјu.

Seniorska ekipa Srbije u sastavu Dejan Nikolić, Mihajlo Radanović i Predrag Krstić osvojila je zlatnu medalјu sa 1627,5 bodova, dok je druga ekipa Srbije zauzela peto mesto sa 1520 i izmakla im je srebrna medalјa za samo 18 bodova.

Pionirska ekipa Srbije, Nemanja Vasilјević, Ronin Nikolić, Sofija Nikolić i Isidora Čupović osvojila je 560 bodova i srebrnu medalјu. U ovoj ekipi učestvovala su dva člana PSK Čelik. Juniorska ekipa Srbije sa 1060 bodova zauzela je treće mesto i dobila bronzanu medalјu, u sastavu: Aleksa Banković, Tijana Ćirović, Miloš Đorđević i  Đorđe Petrović.

Veterani PSK Čelika, bili su prva ekipa Srbije i u ovoj kategoriji imali su 1138 bodova i osvojili zlatnu medalјu. Ekipa je bila u standarnom sastavu; Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Pobedili su ispred Makedonije koja je osvojila 1058 i ekipe Crne Gore koja je imala 1021 bod.

Tako, kada su sabrani svi bodovi ekipa, u svim kategorijama, dobijen je ukupni pobednik takmičenja, a to je, na ovom trećem balkanskom prvenstvu, reprezentacija  Makedonije koja je osvojila 6894 boda, ispred Srbije sa 6861 bod i Slovenije sa 5986,5 bodova. Četvrta je reprezentacija Crne Gore sa 2793,5 bodova i peta Bosna i Hercegovina sa 1458 bodova.

                Fotografije su iz arhive članova kluba.

Exit mobile version