Site icon podunavlje.info

Štrajk advokata i prosvetnih radnika

SMEDEREVO, 30. septembar 2018 – Prvi dan radne nedelje i oktobra biće u znaku obustave rada advokata i nastavka štrajka u školama, skraćenjem časova na 30 minuta.

Gordana Ilić, član Upravnog odbora Advokatske komore Srbije saopštila je za Podunavlje.info da će u ponedeljak advokati stupiti u jednodnevnu obustavu rada na celoj teritoriji Srbije kao izraz nezadovoljstva advokature zbog izostanka vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate.

Prvobitno najavljen štrajk prosvetnih radnika od 24. do kraja septembra, biće nastavljen skraćenjem časova i početkom oktobra, odlučili su reprezentativni sindikati, sigurno do četvrtka, 4. oktobra kada se očekuje ponuda poslodavca.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije ostaje pri svom zahtevu da se svi zaposleni sa 7. stepenom obrazovanja nađu u 9. platnoj grupi, a da oni sa 6. 5. i 4. stepenom stručne spreme, takođe nosioci delatnosti, zauzmu što bolje mesto u platnoj matrici.

„Šta god bila ponuda sledećeg četvrtka, razmotrićemo je i dati na izjašnjavanje. Ovog momenta nije zahvalno bilo šta predviđati, ali 4. oktobar nije daleko“, navode u ovom sindikatu.

Exit mobile version