Site icon podunavlje.info

Prvi poraz fudbalera Smedereva u ovom prvenstvu

SMEDEREVO, 29. septembar 2018 – U komšijskom derbiju, u okviru sedmog kola prvenstva Srpske lige Zapad, požarevački Mladi radnik je slavio u Smederevu, jednim golom, ispostavilo se vrednim tri boda, mada su tokom većeg dela susreta domaći fudbaleri imali inicijativu i nekoliko lepih prilika.  Petković, Lepojević i Stefan Stojanović nisu uspeli da savladaju golmana Požarevljana.

Najpovoljniju šansu u nastavku imao je Nikolić, kada je dozvolio da požrtvovani Karanović spreči siguran pogodak. Kazna je stigla u 82. minutu kada je doskorašnji oklopnik Miloš Gordić, posle nezadrživog prodora od sredine terena, ušao u kazneni prostor i asistirao Ivanu Stojanoviću za laku realizaciju i gol koji je doneo pobedu Požarevljanima. Mogao je Stefan Stojanović u nadoknadi vremena da poravna rezultat, ali je njegov udarac sa bele tačke otišao visoko iznad prečke.

Ovaj meč obeležila su i tri isključenja, i to ljudi sa obe klupe. Najpre je u 62. minutu morao u gledalište trener gostiju Andrija Perlež, a potom i predstavnik Smedereva Goran Jovanović. Zbog prigovora je crveni karton u 82. minutu dobio i trener domaćih Ljubiša Stamenković.

I pored poraza, Smederevo je zadržalo čelnu poziciju na tabeli. U narednom kolu Smederevce čeka nimalo lako gostovanje na Ubu.

Exit mobile version