Site icon podunavlje.info

Snežana bronzana na Balkanijadi veterana

SMEDEREVO, 24. septembar 2018 – U Celju, u Sloveniji, minulog vikenda održano je Balkansko prvenstvo u atletici za veterane. Ukupno je učestvovalo 11 zemalja sa više od 500 takmičara.

Srbiju je na ovom takmičenju predstavljala Snežana Janković i bila je veoma uspešna. U trci na 1500 metara osvojila je bronzanu medalju, kao i u štafeti 4×100, gde je takođe osvojila bronzu. Štafetu su trčale: Milena Brankoović, Nataša Tvrtković, Mara Radulović i Snežana Janković.

Dvoransko Balkansko prvenstvo za veterane biće održano u martu 2019. godine u Istanbulu, dok će prvenstvo na otvorenom biti u septembru u Bukureštu.

Atletičari AK “Smederevo”, oni mlađi, u subotu su bili  u Aranđelovcu, gde je održana ulična trka, i osvojili ukupno devet medalja od kojih šest zlatnih, dve srebrne i jedna bronzana.

Zlatna odličja u Smederevo donose: Anđela Tomić, Marko Stanković, Mateja Radojević, Jovana Stanković, Lana Ivković i Vera Petronijević. Srebrne medalje su osvojili: Rastko Panajotov i Verica Đorđević, koja je osvojila oovu nagradu u glavnoj trci “1300 kaplara” na 10.000 metara. Bronzana je bila Senka Aranđelović.

Smederevske atletičare narednog vikenda očekuje Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u Sremskoj Mitrovici.

Exit mobile version