Evropska nedelja sporta u Smederevu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 24. septembar 2018 – Savez za školski sport Srbije i Olimpijski komitet Srbije, pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, realizuju projekat „Evropska nedelja sporta“.

Jedan od tri grada u Srbiji odabranih za mesto odigravanja „Evropske nedelje sporta“ je i Smederevo, tačnije Smederevska tvrđava, i to ovog  utorka.

Evropska nedelja sporta je zamišljena tako da se od 23. do 30. septembra realizuju različiti sportski sadržaji namenjeni školskoj populaciji, deci, odraslima i ljudima u zrelom dobu. Što se tiče događanja u tvrđavama u tri grada u Srbiji, Savez za školski sport Srbije saopštio je da su ove manifestacije namenjene isključivo školskoj populaciji (polaznicima projekta „Sport u škole“). Osim u Smederevu, u sredu će ovakvo događanje biti u Bačkoj,  a u petak u Niškoj tvrđavi. Pored sportskih sadržaja učesnici će imati priliku da se sa vodičima upoznaju sa istorijom svake tvrđave.

Kako su iz smederevskog Saveza za školski sport potvrdili portalu Podunavlje.info, program u Smederevskoj tvrđavi počinje od 14 časova. Predviđen je dolazak oko 500 dece na istorijsku radionicu. Od 15 sati počinje sportsko-rekreativni deo, prikaz igrica po stanicama za decu od prvog do četvrtog razreda, za učesnike projekta „Sport u škole“.

Kako je planirano, pored predstavnika organizatora, ceremoniji otvaranja Sportskog dana u Smederevskoj tvrđavi, prisustvovaće i Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji.

Evropska nedelja sporta je inicijativa Evropske komisije. Održava se širom Evrope sa ciljem da podstiče učešće u sportu i rekreaciji i poziva na fizičku aktivnost i zdrave stilove života. U ovoj akciji učestvuje 10 miliona učesnika u 32 zemlje Evrope na više od 26.000 sportskih događaja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!