Site icon podunavlje.info

Premijerka sa predstavnicima novinarskih udruženja

Izvor: Vlada Srbije, srbija.gov.rs, 22. septembar 2018 – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je radni sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, na kojem se upoznala sa dosadašnjim aktivnostima Radne grupe za izradu medijske strategije.

Brnabić je na sastanku bila upoznata i sa radom vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog, koji čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja.

Predsednik Radne grupe za izradu medijske strategije Dejan Stojanović predstavio je najvažnije aktivnosti ovog tela do sada.

Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja složili su se da je dosadašnji proces bio inkluzivan i u skladu sa planiranom dinamikom, navodi se u vladinom saopštenju.

U razgovoru o radu Koordinacione grupe i Tima za dijalog istaknuto je da je pokrenut veliki broj važnih pitanja i tema. Iako postoje teme oko kojih ima neslaganja, zaključeno je da je jako važno što je dijalog započet i da će se razgovori nastaviti.

Formiranje Radne grupe za izradu medijske strategije i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima dogovoreni su na ranijim sastancima sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koje je inicirala premijerka Brnabić.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar kulture i informisanja Vladan Vukasavljević i savetnica predsednice Vlade za medije i kopredsedavajuća Koordinacionoj grupi za saradnju sa medijima Jelena Kovačević.

Pored predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, sastanku su prisustvovali i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Exit mobile version