Site icon podunavlje.info

Sindikati: Časovi skraćeni u 1000 škola

BEOGRAD, SMEDEREVO, 20. septembar 2018 – Reprezentativni prosvetni sindikati, koji su štrajkovali nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda, saopštili su da su juče časovi u 1000 škola bili skraćeni na 30 minuta.

Oni su najavili da će od ponedeljka, 24. septembra, časovi svakodnevno biti 30 minuta, dok se ne uvaže njihovi zahtevi da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom stručne spreme (završenim fakultetom) budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu.

Kako saznaje Podunavlje.info u GSPRS Nezavisnost, u utorak je održan još jedan sastanak reprezentativnih sindikata sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ali bez predstavnika Ministarstva finansija.

Činjenica da pregovorima nisu prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija, navodi na zaključak da nije ni bilo namere za konkretne dogovore.

Predstavnici reprezentativnih sindikata su ponovili argumentovane razloge potkrepljene konkretnim činjenicima zašto traže devetu platnu grupu, kao i okvirno opterećenje za budžet.

Pregovori će se nastaviti nakon dodatne analize predloga i činjenica koje su izneli predstavnici sindikata, sa mogućnošću da se u njih, pored ministra finansija, Siniše Malog, uključi i premijerka Ana Brnabić, navodi se u saopštenju.

Exit mobile version