Guitar Art Day u nedelju u Smederevu

SMEDEREVO, 20. septembar 2018 – Guitar Art Day biće održan na Gradskom trgu u Smederevu u nedelju, 23. septembra od 18 do 20 časova, saopštili su organizatori.

Guitar Art Day je još jedna u nizu akcija koje zajedno organizuju Centar za kulturu Smederevo i Guitar Art Festival, a u okviru koje će se biti realizovani koncert Kreativnog kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom Joby.

Kreativni kurs gitare uspešno se organizuje već 6 godina u Smederevu i u 10 gradova Srbije. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski Joby. S obzirom da se kurs gitare organizuje pod pokroviteljstvom jednog od najvećih festivala gitare – Guitar Art Festivala, odlazak i praćenje gitarskih koncerata predstavlja neodvojiv segment ovog programa.

U prvom delu programa planiranog za 23. septembar u Smederevu nastupiće gitaristi Kreativnog Kursa iz Smedereva sa profesorkom Katarinom Karić, a nakon njih Bojan Ivanovski Joby održaće koncert “Fingerstyle guitar” u okviru turneje „Erste najveći gitarski talenti“.

Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih domaćih gitarista, navode organizatori. Karijeru je započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi profesora Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na “Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na  “Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World”  koji spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitareGuitar Art Day će takođe predstaviti veliku instalaciju gitare visoku 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!