Site icon podunavlje.info

Novi ciklus obuka u železari

SMEDEREVO, 19. septembar 2018 – U kompaniji HBIS Group Serbia obeležen je početak novog ciklusa međunarodnih obuka, na kojima će zaposleni od sutra sticati i unapređivati znanja. Tema obuka je upravljanje i praksa u modernizovanoj logistici u okviru međunarodne saradnje u proizvodnim kapacitetima Srbije u 2018, saopšteno je iz kineske kompanije u Smederevu.

Obuke se organizuju pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine, u organizaciji Akademije za međunarodne poslovne zvaničnike ovog ministarstva (AIBO) i uz suorganizaciju kompanije HBIS Group.

Uspešan početak novog ciklusa obuka u ime Kineskog međunarodnog centra za ekonomsku i tehnološku razmenu čestitao je najpre Guo Kai, zamenik generalnog direktora ove kineske institucije, koji je istakao da su tokom dve godine organizovana dva kursa obuka u Kini i šest kurseva tehnološke obuke u inostranstvu. Ukupno je učestvovalo više od dve hiljade ljudi.

Guo je rekao da je cilj ovih kurseva obuke da osnaže međunarodnu saradnju, a Centar za međunarodnu razmenu će u tome pružiti podršku.

Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu privrede rekao je da Republika Srbija može da bude ekonomski most između Kine i EU. O izgradnju Industrijskog parka koji treba da se gradi u Smederevu rekao je:

„Smatramo to strateškim potezom za razvoj Smedereva, Republike Srbije i regiona. S tim u vezi danas su u Kini potpisana dva važna dokumenta u vezi izgradnje Industrijskog parka. Jedan je Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Hebei provincije, drugi je o razumevanju između Ministarstva privrede i kompanije HBIS. Uveren sam da će kompanija HBIS da pretvori smederevsku čeličanu u moderan kompleks, sa naprednom tehnologijom, opremom i standardima zaštite životne sredine, a rastu kompanije doprineće i obuke koje danas počinju.”

Tang Sjaodong (Tang Xiaodong), ekonomsko-trgovinski savetnik Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji rekao je da je ove godine već organizovano 4 kursa obuka u Kini i dva ovde u Srbiji, kojima je obuhvaćeno 725 zaposlenih. Tang je naglasio da kineska vlada planira da i u 2019. godini za zaposlene HBIS Serbia organizuje 8 kurseva obuka i obuči još 1175 ljudi.

„Juče su se u Kini sastali predsednici Si i Vučić i još jednom izrazili punu podršku radu HBIS Serbia”, rekao je zamenik direktora HBIS Group, Č Guijou (Chi Guiyou) i naglasio: „U budućnosti će HBIS pojačati svoju podrsku prema HBIS Srbija tako da će u sledećih 3-5 godina ovo postati jedna od najkonkurentijih železara u Evropi.”

Naglasio je da je 28. juna, na proslavi desetogodišnjice HBIS-a, Vladan Mihajlović osvojio nagradu „izuzetan pojedinac HBIS-a”, a to je najveća počast koja može da se stekne među 120.000 ljudi zaposlenih u HBIS-u. Svaka od počasti će ostati zabeležena u istoriji HBIS-a – proizvođača čelika svetskog nivoa, kazao je Č Guijou. HBIS Serbia će, kroz novi razvoj postati „’zlatni’, vodeći primer u saradnji Narodne Republike Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope”, rekao je Č Guijou .

Exit mobile version