Site icon podunavlje.info

Ministarstvo – sindikati: Pregovori bez dogovora?

BEOGRAD SMEDEREVO, 19. septembar 2018 – GSPRS Nezavisnost saopštio je da je juče održan je još jedan sastanak reprezentativnih sindikata sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ali bez predstavnika Ministarstva finansija. U Štrajkačkom odboru je i poverenica za Smederevo.

“Činjenica da pregovorima nisu prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija, navodi na zaključak da nije ni bilo namere za konkretne dogovore. Predstavnici reprezentativnih sindikata ponovili su argumentovane razloge potkrepljene konkretnim činjenicima zašto traže devetu platnu grupu, kao i okvirno opterećenje za budžet RS.”

Kako je saopšteno, pregovori će se nastaviti nakon dodatne analize predloga i činjenica koje su izneli predstavnici sindikata, sa mogućnošću da se u njih, pored ministra finansija, Siniše Malog, uključi i premijerka Ana Brnabić.

Dokle se stiglo sa pregovorima o platnim grupama i razredima, biće tema zajedničke konferencije za novinare reprezentativnih sindikata zaposlenih u prosveti, od 12 sati u prostorijama Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u Beogradu.

Smederevski poverenici Unije su potvrdili jutros za Podunavlje.info da se u smederevskim školama članicama sindikata, poput Gimnazije Smederevo, OŠ „Branislav Nušić“, OŠ „Ivo Andrić“ (u OŠ „Dr Jovan Cvijić“ zvone na 30 minuta), sprovodi odluka o jednodnevnom štrajku upozorenja.

Sindikati su ranije ovog meseca odlučili da njeni članovi stupe u štrajk od 24. septembra do kraja meseca, skraćenjem časova na 30 minuta.

Exit mobile version