Site icon podunavlje.info

Milion dinara za rukometni turnir

SMEDEREVO, 15. septembar 2018 – Gradsko veće grada Smedereva je na jučerašnjoj sednici donelo Odluku o odobravanju programa od posebnog značaja za zadovoljenje potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji grada Smedereva. Naime, ovom odlukom raspodeljuju se sredstava opredeljenih Odlukom o budžetu grada Smedereva za 2018. godinu u okviru programa razvoj sporta i omladine, opredeljena u ukupnom iznosu od 110 miliona dinara.

Za realizaciju programa od posebnog značaja za zadovoljenje potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji grada Smedereva opredeljena su sredstva Sportskom rukometnom udruženju „Trofej smederevske jeseni“ Smederevo u iznosu od 1.000.000 dinara „za obezbeđenje uslova i organizovanje sportskih kampova za sportski razvoj talentovanih sportista i unapređenje kvaliteta i stručnog rada sa njima“, navodi se u odluci.

Podsetimo, Međunarodni rukometni turnir „Trofej 2018“, jedan od najvećih u Evropi za mlađe kategorije, ove godine je održan od 22. do 26. avgusta. Ovogodišnji turnir, šesti po redu, održan je prvi put u tri grada na 10 sportskih terena, a pored Smedereva gradovi domaćini bili su komšijski Kovin i Požarevac.

„Trofej 2018“ okupio je više od 3000 dečaka i devojčica uzrasta od 2001. do 2008. godišta selektovanih u čak 160 ekipa iz 18 zemalja iz regiona, ali i iz dalekih zemalja poput Indije. Spekuliše se da su učesnici, tokom boravka u Smederevu, potrošili (smeštaj, prodavnice, hrana…) više od 100.000 evra.

Exit mobile version