Živoslava Lazić: Humanost i psihologija su povezani

SMEDEREVO, 13. septembar 2018 – U Gradskoj organizaciji Saveza slepih Srbije – Smederevo danas je organizovana tribina „Upoznaj sebe“. Na ovu temu, zbog velikog interesovanja članova, po drugi put govorila je Živoslava Lazić, diplomirani psiholog i predsednica Crvenog krsta Smederevo.

– Kada kažemo upoznaj sebe, to znači da treba da radimo na sebi, jer psihički i emotivno mi rastemo celog života. Tačnije, možemo da rastemo, ako radimo na sebi. Psihološka istina je da se na dnu duše nalazi skriveno blago – a to je ljubav. Ljubav prema čoveku, ljubav prema svemu što čini život. Mi, uglavnom, smatramo da poznajemo druge, ali zato sebe ne poznajemo dovoljno. Često se dešava da neka nova situacija u životu potpuno izbaci čoveka iz koloseka. Ovim tribinama želimo da ojačamo svoje unutrašnje psihološko biće i da u teškim životnim situacijama budemo prijatelji sami sebi – rekla je Živoslava Lazić.

Ovom tribinom nastavljena je uspešna saradnja dve gradske humanitarne organizacije – Crvenog krsta i Gradske organizacije slepih i slabovidih Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!