Palanka: Podeljen novac za sufinansiranje medija

SMEDEREVSKA PALANKA, 13. septembar 2018 – Opštinsko veće Smederevske Palanke donelo je juče rešenje o raspodeli sredstava po konkursu za sufinansiranje projekata medijskih sadržaja. Od ukupno nešto više od 11 miliona dinara, koliko je (ras)podeljeno, najbolje je prošla RTV Jasenica, kojoj  je, za dva projekta, odobreno bezmalo 7 miliona.

Za novac je u konkurenciji bilo 25 projekata, a 10 će ih biti sufinansirano. Novac je recimo dodeljen i „Srpskom telegrafu“, ali i Dnevnom listu „Danas“. Ovi prvi su dobili pola miliona, a ovi drugi celih 40 hiljada dinara, s kojima treba da realizuju projekat! Prvima je dodeljeno tri puta manje od iznosa koji su tražili, drugima je traženo podeljeno sa devet. Uopšte, retko ko je dobio koliko je tražio, valjda se u startu polazilo od toga da su aplikanti predimenzionirali potrebna sredstva za realizaciju predloženih medijskih sadržaja.

Posle RTV Jasenice, najviše novca pripalo je Šumadijskim vestima– 1.550.000 i Smederevskim novinama – milion i po dinara. Među (srećnim) dobitnicima su i portal palankadanas.rs – 410.000, Radio IFM iz Topole – 200.000 dinara. Spisak zaključuju palanački nedeljnik026.rs sa 50 hiljada i portal pressek.rs iz Kragujevca sa 48.000 dinara.

Inače, da spomenemo i to, među odbijenima su „Kurir“, koji je konkurisao sa novinama ali i portalom esspreso.rs, SOS Kanal Plus, RTV Plana…

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!