Site icon podunavlje.info

Štrajk upozorenja u školama, časovi 30 minuta

SMEDEREVO, 11. septembar 2018 – Prosvetni radnici, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika i Nezavisnosti, danas su organizovali štrajk, skraćenjem časova na 30 minuta, potvrdio je za Podunavlje.info Bojan Karić, predsednik Unije u Gimnaziji Smederevo.

“Oko 90 posto zaposlenih podržalo je današnji štrajk, drugi od početka školske godine. Najavljena su još dva štrajka upozorenja, takođe skraćenjem časova, 19. i 27. septembra”, rekao je Karić. On je dodao da je štrajk organizovan i u tri osnovne škole i naglasio da ima podatke samo za škole gde je Unija većinski sindikat.

Četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti zahtevaju da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, umesto da budu u osmoj, kako je regulisano novim Zakonom koji počinje da se primenjuje od 1. januara 2019. godine

Inače, Unija je za podne zakazala zajedničku konferenciju za novinare sindikata prosvete u Beogradu, o tome kako protiče drugi dan štrajka svih sindikata prosvete i daljim koracima.

Exit mobile version