Site icon podunavlje.info

Ekipe „Čelika“ na Čačalici na pobedničkim postoljima

POŽAREVAC, 10 septembar.  U sedmom kolu Lige planinarske orijentacije proteklog vikenda održana je trka na terenima Čačalice i okoline, u organizaciji planinarskog kluba “Vukan“ iz Požarevca u saradnji sa komisijom za orijentaciju PSS,.  Na takmičenju se pojavilo 6 klubova sa ukupno 23 ekipe, među kojima je bilo šest ekipa PSK “Čelik“. Najjača konkurencija je bila u seniorskoj kategoriji, gde je na stazi od 12 km sa 10 kontrolnih tačaka i u toj kategoriji pobedila je ekipa „Čelika“ ispred „Vukana“ iz Požarevca i „Mosora“ iz Niša. Ekipa „Čelika“ bila je u sastavu: Saša Nikolić, Nebojša Milovanović i Aleksandar Vijatović.

I u najjačoj ženskoj konkurenciji na stazi dugoj 10 km sa 9 kontrolnih tačaka pobedila je ekipa “Čelika“, u kojoj su bile Teodora Milutinović, Ivana Stanojević i Nataša Krstić, ispred „Pobede“ iz Beograda.

„Čelikovi“ pioniri i pionirke su takođe izborili najvišu stepenicu na pobedničkom postolјu, osvojvši zlatne medalјe. Pioniri su bili u sastavu: Nemanja Vasilјević, Lazar Milutinović i Ilija Milutinović, a ekipa pionirki: Sofija Nikolić, Marta Trajković i Mina Vučković.  Niz pobedničkih trka „Čelika“ upotpunili su veterani, koji su pobedili ispred kolega iz „Vukana“ Požarevac i PTT Beograd. Ekipa veterana bila je u standarnom sastavu: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Za veteransku kategoriju staza je bila 9 km vazdušne linije sa usponima oko 150 m i 8 kontrolnih tačaka.

Ovo takmičenje je jedno od izbornih za sastav reprezentacije Srbije na balkanskom prvenstvu u planinarskoj orijentaciji, koje se ove godine, krajem septembra, održava u Makedoniji. Članovi PSK „Čelik“ ovim nastupom osvojili su  700 bodova i probili se na drugo mesto u konkurenciji klubova.

PSK Čelik je učestvovao i u defileu povodom smederevske jeseni, a na čelu kolone bili su pioniri koji su prvaci Srbije u planinarskoj orijentaciji i osvajači medalјa na redovnim trkama za prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji i orijentiringu. Kroz defile klub je predstavio i „Kupenu“, turističko drušvo iz Bugarska, sa kojim se „Čelik“ pobratimio.

Sledećeg vikenda „Čelik“ organizuje dan pešačenja u okolini Smedereva i učestvuje na takmičenjima orijentiringa i planinarske orijentacije na Rajcu.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

Exit mobile version