Sporazum o prekidu štrajka u Goši Solko

SMEDEREVSKA PALANKA , 8. septembar 2018 – Predstavnici radnika Goše Solko, koji su od 21. avgusta bili u štrajku zbog neisplaćenih zarada, potpisali su sporazum sa direktorom ove firme o prekidu obustave rada. Sporazum predviđa isplatu plata za mart, aprili, maj, jun i deo julske plate. Ostatak julske zarade, po sporazumu, treba da im bude isplaćen do 12. septembra, a avgustovska zarada do 3. novembra. Do kraja godine, po sporazumu, zaposleni bi trebalo da budu isplaćeni za septembar, oktobar i novembar.

Istovremeno, dogovoreno je da budu uplaćeni svi porezi i doprinosi zaključno sa junskim, kako bi radnicima mogao da bude povezan staž, i to, po odredbama sporazuma, treba da bude učinjeno do kraja ove godine. Postignut je dogovor i da zaposlenima budu isplaćene jubilarne nagrade, koje su im sledovale prošle i pretprošle godine, kao i da budu uplaćene sindikalne članarine za oba sindikata.

Goša Solko je, podsetimo, preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošlјavanje osoba sa invaliditetom i od sedamdesetak radnika više od polovine su u toj kategoriji. U štrajku je bilo njih 27, od toga 17 sa invaliditetom, mahom gluvonemi, gluvi i nagluvi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!