Obilaznica oko Bavaništa za Dan opštine Kovin?

Izvor: Kovinac.rs, 7. septembar 2018 – Posle četvrt veka od prve ideje i decenije od početka izgradnje, obilaznica oko Bavaništa mogla bi već početkom jeseni da bude puštena u saobraćaj. Ovako kaže najnovija epizoda o saobraćajnici koju željno iščekuju meštani Bavaništa, ali i brojni vozači, a koja je juče osvanula u vestima RTS-a.
Naime, izvođač radova Vojvodina put Pančevo tvrdi da je ovih dana pet kilometara puta završeno i da je završno stanje predato Komisiji za tehnički pregled Puteva Srbije koja bi, ne sumnja niko od sagovornika, trebalo da uskoro da „zeleno svetlo“.
Tako bi dnevna frekvencija od 7.000 vozila (od kojih je svako peto teretno), bila znatno umanjena, a selo bezbednije.
Mirjana Savić iz pančevačkog preduzeća tvrdi da se čekalo sa osvetljavanjem kružnih tokova (na oba kraja obilaznice) i izgradnjom trafo stanice. U prilogu RTS-a tvrdi se i ono o čemu se u lokalnoj javnosti duže vreme spekulisalo.
Naime, u toku izgradnje „put je preprojektovan“ pa su dodata dva kružna toka koji prvobtino nisu planirana. Naravno, pomenut je i nedostatk novca. Jer u ovu deonicu uloženo je, kažu, tri miliona evra.
Bilo kako bilo pet nepreglednih „lakat“ krivina kroz selo vozači u tranzitu u skorij vreme zameniće obilaznicom.
Zamenik predsednice opštine Zoran Nikolić kaže da su u toku i pregovori s Putevima Srbije da ovu deonicu „uključe u referentni sistem državnih puteva Ib reda i preuzmu njeno dalje održavnje.“
Podsetimo, saobraćaj kroz najveće opštinsko selo u poslednjih nekoliko godina često je punio stupce crne hronike državnih medija. Poslednji put u leto 2015. kad je u sudaru kamiona i putničkog automobila, na prvoj krivini na ulasku iz pravca Kovina, stradalo tri osobe.
S obzirom na pomenuti „tajmnig“ nije isključeno da željno iščekivana obilaznica bude puštena u promet 4. oktobra na Dan opštine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!