Četvrti put osvojili titulu državnog prvaka!

SMEDEREVO, 5. septembar 2018 – Na 26. Republičkim sportskim igrama, najznačajnijem i najmasovnijem sportskom takmičenju osoba sa invaliditetom, sportska ekipa Udruženja paraplegičara iz Smedereva osvojila je titulu državnog prvaka u ukupnom plasmanu. Smederevke i Smederevci su osvojili 11 pehara i 40 medalja, gotovo polovina – 19 je zlatnih, 12 srebrnih i 9 bronzanih medalja.

U konačnom plasmanu, Smederevo je zauzelo prvo mesto sa 121 bodom, drugi je Čačak sa 115 i treći Šabac sa osvojenih 112 bodova.

Prva mesta su naše žene ekipno zauzele u streljaštvu, stonom tenisu, atletici, dok su u pikadu bile treće, što je bilo dovoljno za ekipnu titulu u ukupnom plasmanu.

Muškarci su ekipno bili najbolji u streljaštvu i šahu, drugi u stonom tenisu, pa su u ukupnom plasmanu zauzeli drugo mesto.

U ukupnom plasmanu (žene i muškarci) osvojeno je prvo mesto i pobednički prelazni pehar.

Za najbolje strelce ovogodišnjih sportskih igara (u pojedinačnoj konkurenciji za žene i muškarce) proglašeni su Jelena Pantović i Rale Damjanović iz Smedereva.

Najuspešniji sportisti su, opet Smederevci: Danijela Lučanin, sa osvojenih šest medalja (tri zlatne, dve srebrne i jedna bronzana) i Rale Damjanović (pet zlatnih, jedna bronzana), koji su osvojili medalje u svim sportskim disciplinama u kojima su učestvovali..

Tokom proteklih 18 godina, kada je formirano Udruženje paraplegičara Smederevo, sportisti ovog udruženja su četiri puta bilui državni prvaci na republičkim sportskim igrama.

Sportske igre „SENI 26. RSI – SPIKS“ održane su u Boru, uz učešće oko 200 sportista i njihovih pratilaca u okviru  18 mešovitih sportskih ekipa iz čitave Srbije, među kojima su bili i srpski reprezentativci i paraolimpijci, pa je tako uspeh smederevskog tima veći.

Organizator takmičenja je Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije (SPIKS), a pokrovitelj Ministarstvo rada isocijalne politike Republike Srbije.


Državni prvaci za 2018:

Žnska ekipa: Jelena Pantović, Danijela lučanin, Violeta Jovanović, Svetlana Kovčić, Ana Prvulović, Velinka Milinčić i Radovanka Životić.

Muška ekipa: Zoran Petković, Radivoje Rale Damjanović, Dejan Oklobdžija, Milan Pajović, Ivan Mihalnović, Nenad Mitrović, Predrag Nikolić i Dragan Stevanović


 

Skorašnji članci