„Karmina Burana“ u petak otvara „Smederevsku jesen“

SMEDEREVO, 4. septembar 2018 – Privredno turistička manifestacija „Smederevska jesen“ počinje u petak, 7. septembra u 20 časova, u Malom gradu Smederevske tvrđave, koncertom simfonijskog orkestra i hora RTS-a koji će izvesti najpoznatije delo nemačkog kompozitora Karla Orfa „Karmina Burana“, saopštila je danas agencija Right.

„Smederevski karneval“ , poznat po smotri učesnika svih uzrasta iz različitih delova Srbije koji nosi poruku „Smederevo vazda otvoreno“ prethodiće svečanom otvaranju manifestacije.

Što se muzičkog programa tiče, publika će imati priliku u petak da na Gradskom trgu prisustvuje koncertu folk pevača Adila Maksutovića, a nakon njega, na istom mestu, nastupa Željko Vasić. Subota je rezervisana za nastup folk pevača Milana Topalovića Toplka, nakon koga će biti organizovan koncert benda Lexington. U nedelju će na Gradskom trgu nastupati izvođači narodne muzike – Šaban Šaulić, Ana Bekuta i Snežana Đurišić, dok će svečano zatvaranje biti u Malom gradu Smederevske tvrđav, gde će nastupati grupa Balkanika.

Sve između, ostaje posetiocima na volju – da se upoznaju voćarskim, vinogradskim i tradicionalnim proizvodima sela na poljoprivrednoj izložbi „Seoska dvorišta“, dok će se na privrednoj izložbi u Centru za kulturu Smederevo predstaviti domaće i strane firme koje posluju u Smederevu.

Program će, pored navedenih izvođača, obeležiti i nastupi folklornih grupa, hora „Kolibri“, pozorišne predstave, izložbe starih zanata, viteški turniri…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!