Cepelin oduševio u Zrenjaninu

ZRENJANIN/SMEDEREVO, 3. septembar – Na jakom međunarodnom turniru u Zrenjaninu, za 2006. godište, mlađani Smederevci su osvojili drugo mesto, nakon što su u finalu, posle izvođenja penala, u regularnom tokubilo je 0:0, poraženi od vršnjaka iz beogradskog Čukaričkog.

Ovogodišnji „Sportbir kup“ izazvao je ogromno interesovanje jer je okupio 70 ekipa sa više od 1.200 fudbalera, od 2004. do 2010. godišta, iz Rumunije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije. Da je reč o jednom od najjačih turnira tog tipa u zemlji svedoči podatak da su učestvivali i naši najbolji klubovi poput Partizana, Vojvodine, Čukaričkog, Spartaka, Rada, Novog Pazara, ali i poznate rumunske ekipe Politehnika iz Temišvara, Kluž, Brašov…

Poziv za učešće na turniru dobio je i FK Cepelin koji je u potpunosti opravdao ukazano poverenje. Smederevci su pre finalnog susreta, u grupi igrali nerešeno sa Vojvodinom (1:1) i Čukaričkim (1:1), a pobedili su Sporto iz Zrenjanina (2:0) i Bečkerek (3:0). U četvrtfinalu, ekipa, koju je ovoga puta sa klupe predvodio Milanče Simonović, bila je bolja od „Doline“ iz Padine sa 1:0, dok je plasman u finale obezbeđen trijumfom nad ekipom „ODR“ iz Novog Sada, nakon izvođenja penala. U finalnom duelu protiv Čukaričkog,, koji ima reputaciju jednog od najboljih klubova u zemlji kada je reč o mlađim kategorijama, sreća je sa bele tačke napustila Smederevce, ali to nije umanjilo uspeh. Treba reći i to da je u prvom susretu u grupi, Cepelin bio mnogo bliži pobedi od renomiranog rivala sa Banovog brda. Nepodeljeno mišljenje prisutnih na stadionu „Karađorđev park“ u Zrenjaninu je da su Smederevci oduševili organizovanom, čvrstom, ali istovremeno i vrlo atraktivnom igrom i da su sasvim zasluženo osvojili vicešampionski pehar.

Za najboljeg igrača turnira u toj uzrasnoj kategoriji proglašen je Mihajlo Nešić iz Čukaričkog, dok je Novak Jocić iz Cepelina dobio nagradu namenjenu najboljem strelcu.

Treba pomenuti i činjenicu da su Smederevci bili najmlađa ekipa jer su skoro polovinu prve postave  činili dečaci rođeni 2007. godine čime ovaj uspeh još više dobija na značaju.

FK Cepelin je u Zrenjaninu učestvovao i na turniru 2007. godišta, a ti sjajni dečaci, većina njih nastupalo je i za 2006. godište osvojili su četvrto mesto nakon što su u borbi za treće poraženi od Spartaka sa 1:0. Prethodno su Smederevci u grupi pobedili Subotičane sa 2:1. Koliko je bilo kvalitetno takmičenje u tom godištu najbolje govori podatak da je trijumfovala novosadska Vojvodina, ispred beogradskog Partizana.

Organizatori turnira su bili FK Sporto i Grad Zrenjanin, a promoteri  su bili proslavljeni fudbaleri Proletera – Saša Todić, Darko Kovačević, Nenad Mirosavljević, Marko Zorić, kao i Ilija i Vladimir Ivić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!