Razbijanja tišine – prvih 25 godina

SMEDEREVO, 1. sptembar 2018 – Emisija “Razbijanje tišine“ u petak uveče je upriličila javno emitovanje, uz razgovor sa gostima, slajd-šou sa 1.100 fotografija snimljenih u prvih 25 godina trajanja i, naravno hard kor i pank rok muziku.

Među posetiocima su bili i gosti iz Beograda, Kragujevca i drugih mesta, a prisustvovali su i članovi grupe „Hitmen“, koja je svojevremeno uradila i pesmu „Breaking the silence“, inicirana upravo ovom emisijom.

Među gostima/domaćinima bili su i osnivači emisije, Milan Medenica Lars i Miroslav Lazić Gile, koji su, pored ostalog, otkrili kako su se snalazili i na koji način su dolazili do muzičkog materijala od evropskih i američkih izdavačkih kuća, čak i mesec dana pre zvaničnog objavljivanja.

– Emisija je nastala iz moje ljubavi prema radiju, kada sam želeo da radim tamo kao tonac 1993. Godine. Kad smo krenuli, na Radio Smederevu su bili Tobićevi „Kradljivci zelenog jogurta, kumove „Ekstremne kondicije“ . U dogovoru sa Bilijem sam pokrenuo emisiju koja je bila pola sata HC metal, a on je radio rep drugu polovinu sata. Njemu to nije bilo zanimljivo posle izvesnog vremena, pa sam preuzeo čitav sat i nastala je „Groznica subotnje večeri“ sa Giletom. To je trajalo nekih godinu i po dana i onda počinje „Razbijanje tišine“, gde mi je Gile desna ruka i moje sunce, rekao je Lars.

Miloš Necić, trenutno alfa i omega „Razbijanja tišine“  kazao je da za njih predstavlja i više od emisije, jer su se zahvaljujući emisiji upoznali i družili svih ovih 25 godina.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!