Odbornici vladajuće većine nisu došli na Skupštinu

KOVIN, 31. avgust 2018 – Na za ovaj petak zakazanu sednicu Skupštine opštine Kovin došlo je deset odbornika opozicije, uključujući tu i predstavnike Jedinstvene Srbije, ali ne i 34 odbornika vladajuće većine. Od naprednjaka bio je tu samo predsednik Skupštine Zoran Bradanji, i on samo da bi prisutne obavestio o odlaganju, ne i o razlogu zbog koga je to učinjeno, niti je precizirao novi datum za održavanje odloženog zasedanja, saznaje Podunavlje.info.

U Kovinu naprednjaci, sa na njihovoj izbornoj listi pridruženim partijama, uživaju komfornu većinu, pa je utoliko manje jasno zašto je do odlaganja došlo. Nešto slično se, podsetimo, dogodilo u Smederevu početkom meseca, kada je sednica Gradske skupštine prvo odložena,pošto je vladajuća većina  nedolaskom odbornika uskratila kvorum, da bi potom bila održana nedelju dana kasnije.

Inače, odbornici kovinske Skupštine na ovoj sednici trebalo je da se izjasne o pristupanju izradi novog najvišeg akta opštine – Statuta. Trebalo je da raspravljaju i o predlogu Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji opštine Kovin, kao i o Planu detalјne regulacije za blok 66 u Kovinu i izmenama i dopunama Plana generalne regulacije za Kovin. Pred odbornicima je trebalo da se nađe i izveštaj o izvršenju budžetskih sredstava opštinskog budžeta za prvo polugođe tekuće godine, a najavljeno je i imenovanje direktora JP „Kovin-gas“ Kovin nakon sprovedenog konkursa, kao i donošenje odluke o početku konkursne procedure za imenovanje direktora „Kovinskog komunalca“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!