Site icon podunavlje.info

Završeno deseto Orašansko prelo

VELIKO ORAŠJE, 29. avgust 2018 – U Velikom Orašju je juče završeno deseto Orašansko prelo, kulturno-zabavna manifestacija koja je trajala pet dana.

Na letnjoj pozornici Doma kulture Orašani i njihovi gosti uživali su u nastupima kulturno-umetničkih društava „Megdan“ iz Bogdanaca, Makedonija, „Radica Ranković“ iz Lozovika, „Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Smolјinca, „Miloševac“ iz Miloševca, „Žika Lazić“ iz Lugavčine, „Crkvina“ iz Rakinca, „Abrašević“ iz Smederevske Palanke, „Radoje Domanović“ iz Rače, „Selevac“ iz Selevca i domaćin i organizator manifestacije KUD „Mali Branko“ iz Velikog Orašja.

Dom kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela je učestvovao sa pozorišnom predstavom „Kraj vikenda“, a za raspoloženje dece pobrinuo se Predrag Vuković Peđolino.

Na kraju manifestacije uručene su i tradicionalne nagrade najuspešnijim meštanima. Za najhumanije Orašane proglašeni su Slobodanka i Mirko Pavković, majka i sin, koji su crkvi „Svete Petke“ u Velikom Orašju poklonili 50 ari zemlјišta za proširenje crkvene porte.

Najbolјi polјoprivrednik je Saša Spasić, nagradu za voćarstvo dobila je porodica Predraga Škorića, a braća Zoran i Goran Jovanović su najbolјi povrtari.

Ratko Tomanović, predsednik FK „Mladi borac“ dobio je nagradu za zasluge u oblasti sporta.

Exit mobile version