U Smederevu tri smrti od groznice Zapadnog Nila

SMEDEREVO, 29. avgust 2018 – Na području grada Smedereva do sada su tri osobe umrle od groznice Zapadnog Nila, potvrđeno je portalu Podunavlje.info u Zavodu za zaštitu zdravlja u Požarevcu, i to su muškarci, od 68, 76 i 83 godine

Mada su se, pogotovo na društveni mrežama, ovih dana pojavljivale mnogo alarmantnije brojke, i ova je sve samo ne zanemarljiva. Na području Podunavskog okruga ukupno je registrovano 15 obolelih, u većem broju obolevaju muškarci i to starijih godišta. Do smrti zaraženih najčešće je dovodilo to, kažu lekari, što je obolevanje od groznice bilo kombinovano sa nekom hroničnom bolešću.

Inače, po podacima koje juče objavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, na teritoriji Republike Srbije registrovano je 213 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, sa 21 smrtnim ishodom koji se, kako se to stručno kaže, mogu dovesti u vezu sa obolevanjem od groznice Zapadnog Nila.

Nije za hvalu, u ovome smo maltene isti kao čitava Evropska unija. Naime, takođe prema podacima „Batuta“, u istom periodu u zemlјama EU registrovana su 23 smrtna ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa obolevanjem od groznice Zapadnog Nila. Najviše ih je u Grčkoj – 11, po 6 u Italiji i Rumuniji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!