Povlastice za prevoz učenika srednjih škola

KOVIN, 27. avgust – Opštinska uprava Kovin objavila je poziv za podnošenje zahteva za korišćenje povlastica za prevoz učenika srednjih škola za školsku 2018/2019 godinu.

Pravo na povlasticu u punom iznosu cene mesečne karte za prevoz u međumesnom saobraćaju ostvaruju redovni učenici srednjih škola sa prebivalištem u opštini Kovin čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći, kao i učenici sa smetnjama u razvoju i njihovi pratioci.

Učenici imaju prava na pomoć u visini od 100 odsto ukoliko su iz porodice čiji mesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi 8.283 dinara za pojedinca, odnosno ukoliko porodice imaju dva ili više učenika srednje škole putnika ili studenta, a čiji mesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi 12.424,50 dinara.

Učenici samohranih roditelјa imaju takođe pravo na pomoć u visini od 100 odsto od cene mesečne karte ukoliko u domaćinstvu imaju dva člana, a čiji ukupni mesečni prihodi ne prelaze visinu minimalne zarade u Republici Srbiji – 25.168,00 dinara, ili ukoliko u domaćinstvu imaju tri i više članova, čiji mesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi nominalni iznos novčane socijalne pomoći za pojedinca (8.283 dinara), pomoć u visini od 100 posto od cene mesečne karte ukoliko u domaćinstvu imaju dva ili više učenika srednjih škola putnika ili studenta, a čiji mesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi jedan i po novčane socijalne pomoći za pojedinca -12.424,50 dinara.

Pomoć u visini od 50 procenata od cene mesečne karte mogu da ostvare ukoliko u domaćinstvu imaju tri i više članova čiji mesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi jedan i po nominalnog iznosa novčane socijalne pomoći za pojedinca, odnosno ukoliko u domaćinstvu imaju dva ili više učenika srednje škole, putnika i studenta, a čiji mesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi dvostruki iznos nominalnog iznosa novčane socijalne pomoći – 16.566 dinara.

Rok za podnošenje zahteva sa kompletnom dokumentacijom je od 3. do 15. septembra. Zahtevi se podnose Opštinskoj upravi Kovin, JNA 5, u prijemnoj kancelariji broj 11.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!