Smederevski veslači u Plovdivu osvojili šest medalja

PLOVDIV, SMEDEREVO, 26. avgust 2018 – Mladi smederevski veslači, njih petorica, Miroslav Jovanović, Marko Torbica, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Vuk Marković, vraćaju se sa Balkanskog prvenstva u Plovdivu, u Bugarskoj, sa osvojenih šest medalja, potvrdio je za Podunavlje.info njihov trener Saša Dragutinović.

Drugog, poslednjeg dana takmičenja, vicešampioni Balkana postali su Miroslav Jovanović, Petar Šavrljuga, Aleksandar Grbić i Miloš Pavlović u četverac skulu za kadete.

Do bronzanih odličja u nedelju stigli su četverac skul za juniore Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić, Ivan Katić, kao i dvojac za kadete Nikola Soldatović, Andrija Jevtić.

Prvog dana Balkanskog prvenstva, Marko Torbica i Slavko Savić osvojili su vicešampionsku titulu u dubl skulu za juniore, dok su bronzane medalje osvojili Miroslav Jovanović u skifu za kadete, Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić u osmercu za kadete.

Jedino srpsko zlato, od ukupno 13 medalja, osvojili su Marko Prodanović i Todor Stanković u dvojcu za juniore.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!