Takmičenje u orijentiringu Vojvodina open

SMEDEREVO, 20. avgust 2018 – Prethodnog vikenda na terenima Fruške gore, u reonu Andrevlja, održano je  takmičenje u orijentiringu pod nazivom Vojvodina open. Organizator je bioji Orijentiring saveza Vojvodine, a od tri trke jedna je bodovana za prvenstvo Srbije u kombinaciji – PSK, dok je jedna bila prvenstvo Srbije – PS na dugim distancama.

Na takmičenju je učestvovalo 160 takmičara –orijentiraca, među njima i 13 članova PSK Čelik, a imalo je i međunarodni karakter jer su na njemu učestvovali i orijentirci iz Bugarske.

Na takmičenju Vojvodina open, za koje su vrednovane tri trke, Čelik je imao 10 učesnika, koji su osvojili 6 medalјa: tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane. Zlatne medalјe osvojili su: Želјko Ćorić Dragan Pavlović i Branko Grujić, srebrnu Sofija Nikolić, a bronzane Saša Nikolić i Ružica Stošić, svako u kategoriji u kojoj se takmičio. Na trećoj trci, koja je sem vrednovanja za Vojvodina open i imala i težinu – karakter prvenstva Srbije na dugim distancama, PSK Čelik je učestvovao sa 13 takmičara i osvojio je tri medalјe;po  jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu. Prvak Srbije postao je Dragan Pavlović u mlađoj veteranskoj kategoriji dok je Želјko Ćorić u elitnoj seniorskoj kategoriji vicešampion. U trci na srednjoj distanci, koja je ujedno bila i redovno 12. kolo lige Srbije u kombinaciji Čelik je imao tri prva, jedno drugo i dva treća mesta. Ovim rezultatima Čelik se učvrstio na šestom mestu plasmana klubova. Posebno je značajno što se u takmičarskom pogonu Čelika redovnije pojavlјuje seniorski reprezentativac Srbije Želјko Ćorić, koji je na ovom takmičenju osvojio dva odličja, pobedivši na Vojvodini  openu i osvajanjem vicešampionske titule na prvenstvu Srbije, na dugoj distanci.

Sve trke su bile dobro organizovane na terenima prekrivenim šumom sa mnogo detalјa pogodnih za dobro koncipiranje i postavlјanje zadatka. Na mestima, šuma je bila gusta i teže prohodna, a neke od jaruga sa potocima koje je trebalo preskakati. Sve to je savladano na uživanje takmičara, koji su trčeći u prirodi doprineli svom zdravstvenom stanju. Najteži zadatak imala je muška elitna kategorija na dugoj distanci, sa dužinom staze vazdušnom linijom 9,5 km sa 22 kontrolne tačke.

Pripremio Branko Grujić. Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!