Izložba Zorana Dimovskog „Poklon/Gift“

SMEDEREVO, 16. avgust 2018 – Izložba Zorana Dimovskog pod nazivom „Poklon/Gift“ biće otvorena u Muzeju u Smederevu u utorak, 21. avgusta, a radovi ovog umetnika, velikog formata, na papiru, nastali tokom 2016. i 2017. godine, biće pred publikom do 3. septembra.

Izložba je zamišljena u formi jednostavne prezentacije radova, čija zajednička osobina jeste mapiranje istorijskih i političkih fenomena, odnosno domena njihovog uzajamnog delovanja. Kroz predstavljene radove autor razmatra savremeni trenutak i pokušava da u novoj interpretaciji realnosti uspostavi govor i relaciju između sadašnjih visoko tehnoloških i socijalno razvijenih sistema i prethodnih civilizacijskih fenomena, kao što su totalitarna društva i hladni rat.

Radovi su bazirani na ispisanim tekstovima velikih dimenzija, koji u svojoj osnovi i sami po sebi jesu jednostavan i snažan komunikacioni alat, koji uz značenja ispisanog teksta čine jasan narativ i simbolični izraz autora.

Zoran Dimovski je rođen 1966. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1993. godine. Postdiplomske studije je završio 1995. Od 2000. godine predaje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorske studije je završio 2017. godine. Član ULUS-a od 1994. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!