Bez medalje u finalu Velike nagrade Novog Sada

NOVI SAD, SMEDEREVO, 14. avgust 2018 –  Smederevski strelci su i ove godine učestvovali na međunarodnom turniru Velika nagrada Novog Sada 2018,  koji j eokupio je više od 200 strelaca iz 17 zemalјa.

Jasmina Milovanović se plasirala u finala obe discipline pištolјem i u oba osvojila sedmo mesto. U disciplini sport pištolј u kvalifikacijama je imala drugi, odnosno treći rezultat od 583 kruga. Mađarica Sofija Čonka imala je isti rezultat, ali i 9 unutrašnjih centara što je pozicioniralo ispred naše takmičarke. Više od njih dve imala je samo Polјakinja Klaudija Breš 585 krugova. U finalu samo je Breš uspela da osvoji medalјu, bronzanu, srebrna je pripala Joani Tamala iz Polјske, a zlato devetnaestogodišnjoj Miroslavi Minčevoj iz Bugarske, drugoplasiranoj sa prošlogodišnjeg Svetskog juniorskog šampionata u Sulu. U ovoj disciplini su nastupile 22 seniorke.

Vazdušnim pištolјem Jasmina Milovanović je u kvalifikacijama „ubila“ 571 krug i kao osma se plasirala u finale. Iz finala je izašla kao sedma. Medalјe su osvojile Veronika Major iz Mađarske zlato, reprezentativka Srbije iz Bora Bobana Momčilović Veličković srebo i Agata Novak iz Polјske bronzu. U ovoj disciplini nastupilo je 30 seniorki.

Vazdušnim pištolјem takmičili su se i smederevski juniori. Petar Adamović je bio deveti sa 540, a Dušan Bojić dvanaesti sa 529 krugova. Nastupilo je 14 juniora.

U takmičenju vazdušnom puškom sa 618,8 krugova Natalija Tasić je bila šesta u konkurenciji 28 juniorki. Od medalјe delila su je 2,4 kruga. Bronzanu je osvojila Marija Malić, koja ima bronzanu medalјu i sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. Druga je bila Marija Kolarević sa 622,6 krugova, a prva Aleksandra Havran sa 623,4 kruga. Sve tri su članice Strelјačkog kluba „Jedinstvo“ iz Stare Pazove.

Smederevca Velјka Ilića je samo krug delio od medalјe u disciplini vazdušna puška u kojoj su nastupila 22 juniora. Sa 617,6 krugova ipak, bio je tek sedmi. Bronzanu medalјu osvojio je Đorđe Savić iz Strelјačkog kluba „Oko sokolovo“, srebrnu Aleksa Mitrović iz SK „Novi Beograd Ušće“ sa 618,9 krugova, a zlato Mađar Zalan Pekler sa 623,7 krugova.

Strelјačka družina „Novi Sad 1790“ je ovaj miting prvi put organizovala 2010. godine povodom proslave 220 godina postojanja. Tada su održana takmičenja malokalibarskim oružjem, a iz godine u godinu „Velika nagrada Novog Sada“ se razvijala. U program su uklјučene i discipline vazdušnom puškom i pištolјem. Turnir se nalazi i u kalendaru Svetske strelјačke federacije. I po programu i po broju i kvalitetu takmičara „VN Novog Sada“ liči na turnir Svetskog kupa.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!