Dvogodišnjak izujedan u dvorištu

SMEDEREVSKA PALANKA, 10 avgust 2018 – U palanačkom naselju Mikulja dvogodišnjeg Z.V. je, kako tvrdi njegova majka, napalo je i izujedalo više pasa lutalica dok se igrao u dvorištu pored kuće. Dete ima više ujeda, ranu na uhu lekari su morali da mu ušivaju, ima rane i na ruci i ramenu.

Napad četiri psa, kako tvrdi majka mališana, dogodio se u utorak uveče, u Ulici Majora Jovanovića, naočigled i majke i rođaka, koji su u dvorištu, nekoliko metara dalje sedeli i pili kafu, dok je dete vozilo bicikl. Nakon zbrinjavanja u palanačkoj bolnici dečak je pušten kući, i iako je u dobrom stanju, danima posle napada  uznemiren je i ne može da se oslobodi straha, tvrdi njegova majka Marina Veljković.

– Da nismo bili tu, rastrgli bi ga. Oborili su ga sa bicikla i počelei da ga ujedaju. Dete se valjalo po zemlji od bolova, plakalo i vrištalo, bilo je jezivo, i mi smo se uplašili – svedoči dečakova majka.

Izujedanog mališana odvezli su  u hitnu pomoć, odmah je upućen kod hirurga koji je sanirao povrede na ruci, nadlaktici i ramenu, a ušni lekar je morao da mu ušiva uvo. Nakon ukazane pomoći dete je pušteno na kućno lečenje, u utorak treba da mu skinu konce.

-Fizički se oporavlja, ali je i dalje uplašen, uznemiren. Budi se noću. Mi u kući imamo psa, malog pikinezera, sad se i od njega plaši, kuka da ga izbacimo napolje, neće više da se igra sa njim, uplaši se čim čuje lavež. Traži da mu kupimo macu – jada se majka.

U palančakoj Opštinskoj upravi potvrđuju da su upoznati sa napadom, ali isto tako kažu i da je, po njihovim nezvaničnim saznanjima, u pitanju jedan pas, i to „vlasnički“.

S druge strane, meštani naselja Mikulja tvrde da već godinama imaju probleme s lutalicama i da ih uopšte ne čudi da se ovako nešto dogodilo, bilo je kažu, samo pitanje kada će nekog izujedati, a kola su se, na žalost, slomila na detetu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!