Site icon podunavlje.info

Nova generacija mladih strelaca stasava kraj Dunava

KARATAŠ, SMEDEREVO, 7. avgust 2018 – Velika grupa mladih talenata danas je završila sedmodnevni rad u Kampu perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem u Sportskom centru Karataš, na obali Dunava  u blizini Kladova. Ove godine među 40 polaznika u kampu bila su i četiri mlada talenta iz Smedereva:  Natalija Tasić, Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović, strelci vazdušnom puškom i Dušan Bojić, koji se takmiči vazdušnim pištolјem

Nataliji Tasić je ovo bilo četvrto učešće u kampu, Dušanu Bojiću drugo, dok su prvi put bili Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović. Sa strelcima je radilo osmoro trenera iz svih krajeva Srbije, među kojima je bio i Smederevac Nikola Simić. Tokom sedmodnevnog kampa održavani su treninzi fizičke pripreme i po dva treninga u strelјani.

Na kraju usledila su kontrolna takmičenja, u pojedinačnoj i miks konkurenciji. Najprecizniji su nagrađeni medalјama, diplomama i poklonima. Za tri medalјe izborili su se strelci „Smedereva“, srebrnu Natalija Tasić, i bronzanu Dušan Bojić. U miksu vazdušnom puškom Nemanja Živojinović sa Aleksandrom Havran iz „Jedinstva“ osvojio je srebrnu medalјu.

Kao i godinama unazad, kamp u Karatašu je organizovao Strelјački savez Srbije, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Exit mobile version