Prvo Otvoreno prvenstvo Smedereva u plivanju

SMEDEREVO, 5. avgust 2018 – Na bazenu Sportskog centra u Smederevu, na prvom Otvorenom prvenstvu grada u plivanju, okupilo se više od 60 takmičarki i takmičara.

Dobrodošlicu učesnicima i posmatračima, kojih je bilo nekoliko stotina, poželeo je Mladen Savić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Sportski centar Smederevo.

„Očekujem da će biti dosta interesantnih trka. Najboljima ćemo uručiti nagrade, međutim, svi oni su danas pobednici. Učesnicima želim svu sreću i da daju sve od sebe“, rekao je Savić.

Dvostruki (2011. Amsterdam, 2012. Litvanija) svetski prvak  u veslanju Jovan Jovanović proglasio je takmičenje otvorenim.

„Pozdravljam sve prisutne a učesnicima želim sreću. Očekujem da ove godine imamo uzbudljive trke, a sledeće još više učesnika i da ovo postane tradicionalna trka koja će se organizovati svake godine. Takođe, nadam se da ćemo uspeti, kao što imamo Veslački klub, našu decu i omladinu da „guramo“ u plivanje i vaterpolo i ostale vodene sportove i jednog dana da imamo neke nove osvajače medalja i u ovim sportovima. Proglašavam otvorenim  ovo prvo Otvoreno prvenstvo Smedereva u plivanju. Srećno!“

Nakon kvalifikacionih trka, u finalima se odlučivalo o nosiocima titula. U kategoriji dečaka do 10 godina najbolji je bio Ilija Barnić, kod onih starosti 11 i 12 godina Ilija Antić. Mateja Janković je pobedio u trci dečaka od 13 i 14 godina, a među dečacima od 15 i 16 godina najbrži je bio Adam Milojević. Kod devojčica uzrasta do 10 godina prva je stigla Sofija Avramović, a kod onih od 11 godina Aleksandra Čukić. Među seniorkama titulu najbolje slobodnim stilom je ponela Ivona Čukić. Muškarci- seniori su se nadmetali u slobodnom stilu i leptir. Najbrži slobodnim stilom bio je Tomislav Popović, a leptir Đorđe Bulatović.

Organizatori se nadaju da će ovo nadmetanje postati tradicija i najavljuju za iduću godinu više disciplina i sigurno i više učesnika.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!