Gala koncert ipak u zatvorenom

SMEDEREVO, 30. jul 2018 – Zbog najavljenih vremenskih neprilika, gala koncert biće održan sutra kako je ranije i najavljeno, ali ne na otvorenom, već u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, saopštili su danas organizatori.

Soprani Jasmina Trumbetaš Petrović, Wanzhe Zhang i Zhang Zhang – prvakinja Pekinške opere, violinista Quan Yuan – član orkestra Metropoliten opere u Njujorku, kao i Jia Shi- klavir, prvobitno je trebalo da nastupe unutar zidina Smederevske tvrđave, zajedno sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“.

Podsetimo, koncert iz dva dela biće otvoren Sibelijusovim Konćertinom, a potom sledi uživanje u operskim arijama koje su napisali Rosini, Mocart, Pučini, Verdi…

Kako je najavljeno, poseban značaj ovom umetničkom događaju daće dirigent Gregory Buchalter, istaknuti član Metropoliten opere u Njujorku.

Cena ulaznice je 500 dinara, a koncert koji počinje u 21 sat organizuju GIPAC-Global Intercultural Performing Arts Cast iz Njujorka, u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo i Gradom Smederevom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!