Jasmina Milovanović vicešampion Srbije MK oružjem

NOVI SAD, 28. jul 2018 – Jasmina Milovanović, reprezentativka Srbije iz Streljačke družine „Smederevo“, ponovila je prošlogodišnji uspeh osvojivši i ove godine vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u disciplini malokalibarski pištolj. Zorana Arunović (Olimpik 011) odbranila je titulu.

Prvenstvo Srbije MK oružjem u seniorskoj konkurenciji počelo u Novom Sadu baš nadmetanjem žena pištoljem na 25-metarskom strelištu.

Arunovićeva je u kvalifikacijama (30 metaka precizna + 30 brza paljba) bila ubedljivo prva sa 588 krugova. U finalu je pogodila 33 „hita“ (10,2 krugova i bolje), tri manje od vlastitog državnog rekorda koji je postigla nedavno na finalu Kupa Srbije.

Kao i u Kupu, drugo mesto osvojila je Jasmina Milovanović (Smederevo), koja je većim delom finala „duvala za vrat“ Arunovićevoj, sa jedinim ili dva „hita“ zaostatka, ali u finišu je izgubila korak. Treće mesto pripalo je juniorki Lei Šekarić (Novi Beograd – Ušće).

Šampionat se nastavlja ove subote takmičenjem malokalibarskom puškom u trostavu. U nedelju će strelci puškom gađati u nekad popularnom „olimpijskom meču“ (60 metaka ležeći), a na programu su i pištolj slobodnog izbora i pištolj središnjeg paljenja.

MK pištolj, žene, 25 metara, finale: 1. Zorana Arunović (Olimpik 011) 33 „hita“, 2. Jasmina Milovanović (Smederevo) 29, 3. Lea Šekarić (Novi Beograd – Ušće) 15… Kvalifikacije  (30 metaka precizna + 30 brza paljba): 1. Arunović 588, 2. Milovanović 573, 3. Jelena Todorović („Aleksa Dejović“) 562…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!