Nešvilsko poselo usred Smedereva, baš dobro

SMEDEREVO, 19. jul 2018 – Organizatorima kulturnih događanja u Smederevu ovog leta se baš ne da: i koncert bluegrass sastava The Family Sowell zbog lošeg vremena nije mogao da bude održan na otvorenom nego je premešten u Koncertnu dvoranu Centra za kulturu. Da je bio gde je planirano verovatno bi bilo više od pedesetak gledalac, a imalo se šta videti i čuti.

Familija, odakle bi drugo bila kad svira takvu muziku, iz Tenesija, učinila je sve što je bilo potrebno da malobrojna publika ne zažali što ovo samo po kalendaru letnje veče nije provela na nekom drugom mestu nego baš tu. I kome ta muzika nije prvi izbor nije mogao da porekne da su klinci, imaju od 11 do dvadeset i jedne godine, njih šestoro, vrsni izvođači. U tih sat i po i nešto više vremena, moglo se čuti mnogo toga što u najboljem svetlu reprezentuje američke narodnjake, od standarda ala Denverovih „Take me Home, Country Roads“  ili Čarli Danijelsovog „“The Devil Went Down to Georgia“, preko tradicionala kakav je „Amazing Grace“, do „Orange Blossom Special“ Irvina Ti Rouza, koju je proslavio svojim izvođenjem Džoni Keš, a koja je i ovim mladim muzičarima bila prilika da se iskažu. U međuvremenu, svirali su i pevali i neke njihove autorske pesme, sasvim slušljivu „Dusty Gravel Road“ recimo, u najboljem maniru starog dobrog kantrija.

Inače, The Family Sowell je ovo šesti put da su u Srbiji, a prvi put su bili u Smederevu. Leta provode u Mrčajevcima, gde su instruktori u kampu i zainteresovane devojčice i dečake uče sviranju ukulelea.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!